//
you're reading...
Cerito Suroboyo

Jaket Anyar

Sore-sore Mbah Jo nganyari jaket. Jakete oleh-oleh teko Mat Pi’i, putune sing mulih teko Singapore.
Nggawe jaket iku, Mbah Jo ketok gagah.. Lha wong ancen jakete model sing koyok digawe Tom Cruise pas maen film Top Gun..
Masiyo ta, Mat Pi’i tukune nang obralan Bugis Junction, tapi mergo jakete kelir ijo, Mbah Jo malih koyok serdadu.
Wayahe sembahyang maghrib jakete pancet digawe, jare Mbah Jo barang anyar kudu digawe kegiatan sing apik.
Sembahyange nang omah ae soale mari Isya kate melok  tahlilan nang omahe Cak To tonggo sebelah omah.
Sampe kate Isya, Mat Pi’i ndhelok Mbah Jo sik lungguh silo nyingkuri lawang. “Wah sembahyange Mbah khusyuke Rek.. Ndungo panjang umur bekne.” Mat Pi’i mbatin.
Sampek waktu Isya wis liwat, Mbah Jo sik pancet silo ngadhep tembok nyingkuri lawang. Sajak wiridane durung mari-mari.
“Gak ngonone, Mbah Jo iki ndungo opo ae sampek kate jam wolu gak mari-mari.. gak sido tahlilan ta iki..” Mat Pi’i wis gak sabar ngenteni, moro nang kamare Mbah Jo, nang ngarep lawang ngomong,
“Mbah, cik suwene olehe wiridan, engkuk maneh Mbah, saiki ayo budhal thalilan”
Mbah Jo noleh. Raine gobyos keringeten, ambek mendhelik,”Wiridan ndhasmu ngono!!!  Carane mbuka resleting jaket iki yo opo?? Tak buka mulai mari maghrib maeng sampek saiki gak isok-isok!!!”

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Anda pengunjung ke:

  • 27,593

Kalender tanpa pasaran

February 2012
M T W T F S S
« Jan   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kontak via YM

Facebook

Visitors

%d bloggers like this: