//
you're reading...
Cerito Suroboyo

Ilat Suroboyo

Ancet ilat suroboyo (wong jowo pada umumnya) iku mbuh opo’o nek nyebut huruf isok mbleset kabeh:
Berikut jeneng-jeneng sing nang suroboyo malih mbleset:

1. Arief dadi Arip
2. Syarif (udin) malih dadi Sarip (udin) diceluk Sarip
3. Rivai dadi Ripa’i celukane Pa’I
4. Syafi’i dadi Sapi’i diceluk Pi’i (untung gak diceluk sapi..hehehe)
5. Hanif dadi Hanip
6. Ikhsan dadi Iksan
7. Wakhid atau Wahid dadi Wakid
8. Suaib dadi Sueb
9. Khodir dadi Kodir
10. Zaini dadi Jaini
11. Zaelani dadi Jaelani
12. Haji Abdullah malih diceluk Kaji Dolah
13. Haji Hasbullah malih diceluk Kaji Kasbolah.

Iku jenenge uwong nek ngarani barang seje maneh:
1. Bensin dadi bengsin
2. Rinso dadi Ringso
3. Tivi dadi Tipi
4. Pompa air = sanyo
5. Kamera = Kodak (ojok lali nggowo kodak yo.. Mbuh kamerane merk opo, pokoke Kodak)
6. Jerrycan dadi Jurigen
7. Karburator dadi kabilator
8. Freepass dadi Prefas utowo Prifas (cekne ketok ngerti enggres ‘e” diwoco i..hehehe) utowo prepas (sing terakhir iki ancen gak isok ngomong ef..)
9. Sertifikat dadi serfitikat (ef ambek te ne diwalik), kadang munine serpitikat (iki yo gak isok ngomong ef..)
10. Drum dadi drim (kirim limang drim..hehehe)
11. Velg dadi pelek
12. Manifold dadi manipol
13. Tieroad dadi Terod
14. Tubeless nek tukang tambal ban pinggir embong nulise Cubles (dicubles cekne bocor bekne yo..hahahaha)

Embuh opo maneh, monggo nek gelem nambahi…

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Anda pengunjung ke:

  • 27,593

Kalender tanpa pasaran

January 2012
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontak via YM

Facebook

Visitors

%d bloggers like this: